Dijana Hodžić novinarka i voditeljica, rođena u Prijedoru 1990. godine, a odrasla u Srebreniku.
Osnovnu školu završila u OŠ Rapatnica, a srednju školu, smijer ekonomski tehničar u MSŠ Srebrenik. Nakon srednje škole, upisala novinarstvo iako joj je želja bila da upiše Akademiju dramskih umjetnosti u Tuzli, ali zbog izostanka upisa tu godinu, upisuje Novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Tuzli. Nakon diplome stiče zvanje bachelor novinarstva, a pripravnički volonterski staž obavlja u lokalnoj radio stanici u gradu u kojem je odrasla.
U međuvremenu počinje da se ozbiljnije bavi hobijem fotografisanjem, kojem se i posvetila narednih pet godina, kada dobiva poziv za posao na novootvorenoj lokaloj tv kući Tatabrada.tv.
Na toj televiziji postaje prepoznata i uporedo radi i kao spikerka na radio stanici Radio StudioD gdje počinje da vodi emisiju svaki radni dan.
Dijana Hodžić se očito pronalazeći u poslu kojim se bavila, uporedo radeći na radiju i televiziji, stiče popularnost zahvaljujući svojoj želji i trudu te dobiva milionsku pažnju gledalaca širom Bosne i Hercegovine ali i svijeta. Nakon godinu i po, dobiva uredničku poziciju ali nedugo nakon toga daje otkaz.
Drugi posao ubrzo pronalazi i počinje da radi za Izvorna.TV i novi YouTube kanal Itv Story, na kojem je odlično prihvaćena. Na drugom radnom mjestu zadržava se sedam mjeseci, jer donosi odluku da radi za sebe.